Γεννήθηκε στο γραφικό χωριό Πέλλα-Παϊς της Κερύνειας το 1934 απ' όπου τον ξερίζωσε η Τουρκική Εισβολή του 1974. Ασχολείται με τη λαϊκή κεραμική (πηλοπλαστική-γλυπτική), είναι αυτοδίδακτος και ανήκει στο ιδιάζον είδος της τέχνης των Ναϊφ. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου.

Μεγάλωσε στο μαγευτικό περιβάλλον του χωριού του, που συνδύαζε πανέμορφο βουνό και γαλάζια θάλασσα. Η παραδεισένια αυτή ομορφιά κι η απλή ζωή του χωριού του με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, αποτελούσαν τα ζωντανά βιώματα και τις πλούσιες εμπειρίες του καλλιτέχνη από τα παιδικά του χρόνια -περι τα μέσα του 20 αιώνα-πολύτιμο απόθεμα καλλιτεχνικής ευαισθησίας.

Τα ευρήματα του διπλανού αρχαιολογικού χώρου των Βουνών (2500-1900 π.Χ.) τελετουργικά, πήλινα αγγεία με παραστάσεις Ιερού, αροτριάσματος κ.ά. - που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκωσίας, έχουν φανερή την επίδρασή τους στο συναισθηματικό κόσμο του καλλιτέχνη και με τη γοητεία παλιών νοσταλγικών ημερών αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το πιο ταπεινό υλικό - τον πηλό - που στα χέρια του ζωντανεύει με αγάπη τον κόσμο της Κύπρου στις ρίζες και τις παραδόσεις του. Τα έργα του χαρακτηρίζονται μουσειακά και μοναδικής αξίας στο πανελλήνιο γιατί συμπυκνώνουν αυτούσια την πανάρχαια κυπριακή κληρονομιά.

Στις 27/12/2004 τιμήθηκε μαζί με άλλους καλλιτέχνες στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με Δίπλωμα και με "ετήσιο τιμητικό χορήγημα για τη συνεισφορά του στην οικοδόμηση της Συγχρονης Πολιτιστικής Φυσιογνωμίας της Κύπρου".

 


 
 
designed & maintained by mmVirtual